Bebe și cățeii


Sunt convinsă că mulți dintre voi au cel puțin câte un animal de companie. Câine, pisică sau fel de fel de păsări, nu e ușor să menții un echilibru în casă, între tine, copii și animalele de companie.
Ei bine în cazul nostru nu e chiar ușor, depinde de zile.  Ca totul să decurgă cum ar trebui o zi normală să se desfășoare, e neapărat nevoie de organizare. Organizați’vă în așa fel încât să aveti timp și de copil și de cățel.
Încerc pe cât posibil să includ cățelul în activitățile zilnice ale bebelinei, așa învață și ea multe din asta: Responsabilitatea și empatia, dezvoltă abilitatea de a avea grijă de cei din jur și sa nu uitam de efectul anti-stres pe care îl are. Acele mici scărpinături de după urechea patrupedului ne eliberează în creierul uman anumiți hormoni pozitivi care combat hormonii responsabili pentru stres😉.
Cel mai important e sa menții ierarhia în casa. Pe românește fiecare sa își știe locul. Pt ca majoritatea iubitorilor de animale fac exact aceeași enorma greșeală.. : tratează câinele ca pe copilul lor. Și aici e greșit total. Pt ca făcând asta nu numai ca ii distrugi animalului echilibrul, dar și ii pui o coroana imaginara pe cap și în scurt timp el e șeful casei. Asta nu înseamnă că nu îl iubești. Câinele simte ca tu îl iubesti, nu e musai sa il pui la masa cu tine. Da, nu e ușor, dar dacă ne ținem de câteva reguli de baza și le respectam organizat, atunci casuta noastră va fi toată de’un echilibru și de’o armonie.
Iar dacă se întâmplă să greșești anumite aspecte din educarea patrupedului tau( asta pt ca un câine se educa, nu se dreseaza), nu’i nimic. Ia-o de la capăt cu răbdare și calm. Mie nu mi-e ruşine dacă mi-arăţi oglinda. Sunt suficient de matură încât să-mi asum cu demnitate tot ce nu am făcut bine. Trebuia doar sa ai și tu curajul sa faci asta. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: