D’ale tinereții valuri..

După lungi zile, după multe luni pline, am ieșit din cochilie. Parcă nu mai e ce a fost. E ca un sat ce se distanțează tot mai mult de tradiții. Așa a ajuns viața de zi cu zi. Viata în jurul celorlați.. Tot ce vezi din exterior. Cu toate că înaintăm cu tehnologia pe zi ce trece și evoluăm, unele persoane au rămas încă ce au fost.. Și asta pt că vor, și sunt mai fericiți cu modul de viață cu care au fost obișnuiți.  Așa e și baciu Ionică de pe capăt(cum i se spune).. Și azi e despre el. Un biet bătrânel de 84 de ani.. Care a avut o viață tumultuoasă și a văzut mai multe decât a putut vedea ăla de la antena 3 cu reportajele😋
Da, e un băciuc. Dar taaaare îmi mai place de el cum povestește mândru de viața lui, ba mai și aruncă puțintel sarcasm pe ici, pe colo. Cine știe câte visuri izbândite.. Dar și câte sfărâmate?
În treacăt, vremea a scăpat câteva ieroglife pe fața blândă a moșului. Trăiește ca oricare om, doar în plus cu un bagaj mare de amintiri făcute scrum, dureroase multe dintre ele.
” Eram cu toții cu miile. (ne povestise el) Bărbați, femei, copii, bătrâni. Englezi, scoțieni și câțiva irlandezi rătăciți și ei pe acolo. Niemțâ ne’au adunat și ne-au închis la Ruhleben, într-un lagăr pentru civili cetățeni. ” și continua cu fel de fel de povești triste și mai puțin triste despre Primul Război mondial. Apoi ne mai înveselește cu câte o glumă și micile idile cu tănticile de prin sat. Că taaaare mai avuse succes la muieri baciucu Ionică 😂.
A trecut prin multe, războaie și traume de după, fericiri dar și dezastre (epidemia de tifos) dar și schimbări.. Mai ales în tehnologie. Ii e greu să țină pasul cu ea, pt că spune el: „nu îmi place, nu mă face să mă simt sigur pă mine”.
E omul.. Acel Om.. Sinceritate pură, Zâmbete sub care vezi grămada de regrete și împliniri, copilul prins în capcana unui trup bătrân.
Fiecare își are al lui baciu Ionică și cred că ne menține sufletul plin cu ale lui povești trăznite.
„io n’am numa douăzăci de ai. Nu’s bătrân. Atuncia ești bătrân, când nu mai visezi la nimic.”
Și cu asta am zis tot. În rest, numai de bine! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: