Travel souvenirs

Luna mai e presarata de primavara si mirosul de flori …Deschid jaluzelele si observ soarele care ne zambeste printre nori…Acest timp presarat de ploaie, soare si curcubee frumos desenate ma duce cu gandul la Londra..In 2015 am descoperit aceasta capitala..Am descoperit o tara magnifica, plina de umor si arhitecturi incredibile opuse din punct de vedere stilistic si al epocii.

De aceea, azi m-am hotarat sa va vorbesc despre Londra. Dar nu, nu Londra pe care toti o cunoastem cu Big Ben,Buckingham Palace, London Eye, British Museum, Piccadilly Circus, Victoria and Albert Museum, etc, ci despre British Library. In fiecare calatorie imi achizitionez un ghid turistic, mic pe care il port cu mine si il rasfoiesc in mijloacele de transport. In Londra ma deplasam ca toata lumea, luam metroul in fiecare zi, mergeam mult pe jos..Iar ghidul l-am achizitionat dintr-un mic magazin langa London Tower. Cand l-am deschis prima oara mi-a cazut privirea direct pe un mic asterix »Daca sunteti in cartierul A puteti vizita de asemenea si British Library ». Dupa o lunga plimbare pe niste stradute mici si inguste asemenatoare cu cele a Parisului, am ajuns intr-un cartier care ma ducea gandul la filmele british, iar intr-un mic coltisor am gasit un univers…Un univers in care ma simteam confortabil. O cladire destul de contemporana ,la intrare cateva mici statui. Am deschis usa si wow…O imensa biblioteca, etajere si etajere pline de carti…Circuitul pentru vizita ne conduce intr-o incapere destul de sombra plina de vitrine…iar vitrinele sunt casa marilor opere artistice. Descopar scrierile originale ale scriitoarei celebre Jane Austen, mica mea placere nevinovata…Cu cat inaintez in pasi cu atat inaintez in istorie : note ale lui Bach si Mozart, manuscrise de Leonardo Da vinci, Magna carta, scrierile celebrului William Shakespeare, muzica renumitilor The Beatles etc…

Daca vreodata drumurile va duc la Londra, si sunteti pasionati de arta, muzica si istorie, nu ezitati sa vizitati acest univers care imbina superb toate operele de arta din toate domeniile istorice…Cu Mozart in suflet, cu literatura in inima si cu statuia lui Newton frumos sculptata pe acoperisul bibliotecii veti gasi un echilibru care va vor calma monstrii curiozitatii din mintile noastre. Va recomand cu tot dragul o calatorie in Londra pentru toata experienta care va va fi transmisa din partea acestui oras multicultural.

Numai bine, pe curand !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: