Ciao bella 🇮🇹

Mereu am fost pasionată de istorie, așa că a trebuit să merg să vizitez orașul în care istoria este și va fii prezentă.. Cel mai vechi oraș din lume…nu ai cum să nu ajungi odată în viață la Roma. Istorie, artă,desfătare…paste, pizza, prosseco..
City break, 4 zile, nu îndeajuns pentru a explora, dar îndeajuns pentru a mă minuna. În prima zi am luat Roma la pas, am vrut să admir, orice, fiecare, tot ce se putea vedea. Străduțele înguste și întortocheate au un farmec aparte, iar fântânile artizanale pe care le zărești la mai aproape fiecare capăt de stradă sau în piețe, îți fac deja poftă pentru artă. Fontana di Trevi,Pantheon, Monumentul Vittorio Emanuele, Colloseum, Arcul Constantine, exact în ordinea asta luate la pas. Opriri, imortalizat momente și admirat. Pentru că sunt multe de vizitat am organizat totul în funcție de vremea de afară, am lăsat muzeele pentru zile ploioase și am vizitat monumente în zile cu soare. Dacă ești pasionat sau interesat de istorie recomand vizitele cu ghid, găsești, de la localnici, la oameni pasionați de asta sau agenții, pentru orice buzunar și cerințe. E altfel când auzi povestea și povestea parcă prinde viață chiar în fața ta,iar în grupurile organizate de către ghid ai ocazia să cunoști persoane din toată lumea, venite cât mai de departe să vadă istoria, nu doar într-o carte.. Apusul la Roma a fost ceva foarte special în Piazza di Spagna, perfect pentru a încheia o zi în care am fost plăcut surprinsă de tot ceea ce am văzut în jur.
Iar după ce ai vizitat și te-ai minunat, normal, te ia foamea,te oprești la prima din multele aliniate parcă trattorii și savurezi pastele în țara lor, îți potolești setea cu prosseco sau un aperol, după care istovita de toată curiozitea care s-a materializat în lungi plimbări la pas, te așteaptă patul, încheind ziua cu dorința să se facă cât mai repede dimineață ca să o poți lua de la capăt…
Recomandarea mea 👇
Centrul și obiectivele turistice mult cunoscute sunt ceva aparte și merită vizitate, dar nu uita să guști puțin și din viața localnicilor, cultura și autenticitatea lor,iar pentru asta recomand Trastevere… Trastevere colorat este o zonă funky, boemă, care se agață de rădăcinile sale vechi de secole,a clasei muncitoare. Este cunoscută pentru tratoriile tradiționale și inovatoare, pub-urile cu bere artizanală și magazinele artizanale, precum și pentru B & B-uri simple și hoteluri cu buget.
Despre muzee și mâncare, vă spun mai multe data viitoare 😁🤗

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: