SPF sau cum să prevenim frumos ☀️

Vine vara bine-mi pare, pielea va avea culoare 😁☀ La mare, la plajă, pe nisipul cald și moale, ne place să prindem raze de soare ☀️😁
Bronzul, cui nu-i place? 🤔 😁
Parcă și hainele arată altfel îmbrăcate pe un bronz auriu,arămiu sau cu tonuri măslinii, coafura are altă alură, iar starea de vară cu o piele sărutată de soare ☀ e ceva, ceva ce ne place, am putea trăi într-o continuă vară 🙃
Iar pentru un bronz superb și sănătos, cred că suntem cu toții de acord la următoarea formulă de succes MARE +SOARE+SPF 👌💯

VARA=MARE+SOARE+SPF

Ce înseamnă, ce este SPF?
Factorul de protectie solară (SPF) reprezintă capacitatea unui produs de a opri cantitatea de radiații UVB absorbite de piele. Concret, este unitatea care măsoară protectia oferită de piele impotriva radiațiilor UVB, responsabile pentru arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii, precum si pentru aparitia cancerului de piele.
Este important să fim frumoase, dar și mai important este să fim sănătoase, iar soarele oricât de plăcut ar părea, poate avea efecte neplăcute pe termen îndelungat dacă nu administrăm atât doza corectă de soare cât și pe cea de protecție solară. Există două tipuri de protecție solară SPF : cea chimică și cea minerală.
Factorul de protecție solară chimică se găsește la majoritatea loțiunilor cu SPF mai mare de 30, iar factorul de protecție solară minerală este cel care se bazeaza pe agenti fizici de blocare a radiatiilor UV. SPF-ul mineral creeaza o bariera fizica la nivel cutanat, reflectand radiatiile UV, nu absorbindu-le.
Ideal este ca să ne alegem SPF -ul în funcție de tipul și culoarea pielii și chiar de sezon, existând persoane cu ten foarte sensibil care folosesc SPF tot anul. Valoarea lui, ne ajută să îl alegem cel mai potrivit pentru noi.
In general, produsele cu SPF 15 ofera o protectie de 93% in fata radiatiilor UVB. Protectia solara 30 blocheaza radiatiile UVB in proportie de 97%, iar protectia 50 protejeaza pielea in proportie de pana la 99%.


Deci, într-un fel sau altul, pe termen lung sau scurt, este important să îl folosim, iar dacă în Europa produsele cu SPF sunt considerate produse cosmetice, în SUA de exemplu acestea fac parte din categoria medicamentelor care pot fi achiziționate fără prescripție medicală.

Folosirea factorului de protecție SPF e simplă :prin aplicare cutanată, astfel încât pielea și intreg organismul să fie protejat de efectele nocive ale radiatiilor UV. Variantele sunt foarte accesibile și ușor de folosit, putem alege între creme, uleiuri sau chiar spray-uri.


Pe scurt, am înțeles ce înseamnă și de ce să folosim SPF, așa că vă invit să ne facem o favoare, asta pe lângă culoare, de la mic la mare, să avem grijă de pielea noastră vara asta și de acum încolo, pentru că doamnelor și domnișoarelor:

❗NIMIC NU ARATĂ MAI BINE LA 50 , DECÂT FOLOSIREA PROTECȚIEI SPF LA 20!❗

Corpul nostru, templul nostru, să îl îngrijim și să îl ferim, pentru că altul nu mai primim! 🙃

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: