Printre buruiene, răsar sânziene ☺️

Sânzienele sau Drăgaica, cum le mai numim, este una din sărbătorile cu tradiții și superstiții. Nu o să vă spun acum toate, fiindcă pentru asta dai un click la prietenașul Google și ți le înșiră. În schimb am să îți spun despre „tradiția” pe care bunica mea și-a creat-o de Sânziene.
În dimineața Sfântului Ioan, bunica ne trezea pe toți la ora 6, că după ea este oră magică. Pfff, nu știu cât de „magic” este să nu îți poți dezlipi ochii de somn, dar no..asta era bunica. Luăm micul dejun; rapid o ratotă cu multă ceapă și o tonă de ulei 😅 și ne pregăteam de mers pe câmp. Nu la munci agricole, la cules de flori,bineînțeles😛. Un câmp de flori de toate culorile. Național Arena fix pix pe lângă câmpu’ lu’ buni. Culegeam flori cât ai face 12buchete normale, apoi făceam pauza de picnic. Oooo, picnicu’ faimos😍. Nu, nu era vreun caviar sau muffin, ori lava cake.. era pită cu unsoare, cu poprici și ceapă. Magnific, ce să mai 😂.
După ce terminam ne întorceam acasă și ne făceam cununi din flori. Apoi ce rămânea trebuia să le împletim pe coșul din nuiele. Și în final, fiecare ne scriam dorințele pe o hârtie și o puneam în coș. De ce? Ca să ne menținem visele vii și colorate. Ciudată tradiția, dar cică dacă nu te ții de ea și nu distribui la 10 prieteni și.. Nu, stai, că nu asta e povestea😅🙈. E doar o mică tradiție, care mă face să cred că nu-mi lasă visele să moară. Poate încerci și tu! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: