Mănâncă, roagă-te, iubește 📖

Dorințe arzătoare, momentele de evadare, personaje extraordinare, vieți reale… Cărțile! 📚
Cu cât cunosc mai mult oamenii cu atât iubesc mai mult cărțile! De ce? Pentru că ele mă ajută să cresc, să evadez sau chiar mă îndrumă când să cedez. Direct sau indirect, fiecare carte citită schimbă ceva în tine…dacă nu, nu ai citit bine!
Ce fel de cărți îmi plac?! Nici eu nu știu prea bine, le citesc în funcție de stare sau de ceea ce vreau să se schimbe în mine. De mică mi-a plăcut să citesc 📖, apoi chiar învățam și recitam poezii, închiriam romane de la bibliotecă și le sorbeam ca pe ceva magic..
„Poate că nu sunt zile ale copilăriei mai intens trăite decât cele pe care aveam impresia că le-am abandonat fără a le fi trăit, cele pe care le-am petrecut în compania unei cărți bune” – Marcel Proust

Am adus cu mine acest obicei și la maturitate, în momente în care simt nevoia, îmi caut compania într-o carte.
Mă ajută? Da!
Mă înțelege? Da!
Mă schimbă? Da!

Am citit-o prima dată în 2007, era „la modă”, la momentul respectiv, tinerică fiind, a fost pentru mine o poveste frumoasă, despre călătorit (ceea ce întotdeauna mi-am dorit) și cu final fericit. Și totuși a lăsat ceva în mine, o curiozitate, o stare de bine, astfel încât 8 ani mai târziu, am citit-o iar, mai bine. Nu știu cum s-a nimerit dar a fost cartea potrivită la momentul potrivit. Nu știu dacă neapărat m-am regăsit în această carte, dar cu siguranță, mi-am regăsit „călătoria” și traiectoria vieții mi-a fost schimbată.
În viața fiecărei femei se ajunge la un moment dat la o cotitură de drum, în care nu înțelegi de ce ai ajuns, nu știi încotro să o iei și mai ales nu știi cu cine. Cartea asta m-a învățat că nu am nevoie de nimeni, trebuie eu să pornesc la drum, să mă redescopăr mai bine. Și când întrebările sunt la fel de multe și în cap și în inimă, pe drumul spiritual vei găsi lumină!
Te liniștește când cineva te înțelege, un personaj de carte, care nici nu te cunoaște și totuși parcă te ia cu sine în direcția cea dreaptă!
După ce mi-a schimbat modul de gândire, am citit-o și a 3 oară și am zis că da, e timpul s-o iau pe drum, ca la carte, așa că am început anul acesta al vieții mele cu o călătorie în Italia, exact ca și ea.. Dar aceasta va fi altă poveste..


În cartea „Mănâncă, roagă-te, iubește”
Elizabeth Gilbert ne transpune călătoria ei în căutarea lucrurilor cu adevărat importante, iar faptul că alege 3 țări, toate cu inițiala „i” de la iubire, mă duce cu gândul că încă odată este adevărat ceea ce se spune, Dumnezeu este iubire și iubirea de sine trebuie să o avem noi, nu ne-o dă nimeni. ❤️
Erika Schickel, Los Angeles Times a spus despre această carte : „Felul ironic, lipsit de reticențe în care Gilbert își povestește extraordinara ei călătorie îl face până și pe cel mai cinic cititor să viseze la ziua în care îl va găsi pe Dumnezeu în străfundul unei peșteri din India sau, cine știe, într-o felie transcendentă de pizza. „

Doamnelor, vă invit la lectură 📖
Orice femeie trebuie să citească această carte care la un moment dat te ajută să mergi mai departe.. O aventură în care un scriitor își pune în bagaj toată viața și o ia cu el la drum (zicea Alan Richman) este ceva ce cu siguranță te va lumina, te va fascina și te va îndruma pe calea ta.
See you later aligator!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: