Vacanțe cu beneficii

A venit vacanța 😁.. Mult așteptată luna august, luna concediilor, un august în care în condițiile de față, vacanțele, plimbările se întâmplă aproape de casă pentru mulți dintre voi 🏡


Pe plan personal, departe de casă fiind, aș fi avut variante mult mai exotice, de ales între concedii de revistă și plaje cu nisip alb, sau cascade frumoase, dar…am ales să vin ACASĂ! Dacă am învățat ceva pe timp de pandemie este că în momente ca acestea, ne întoarcem la origini, că atunci când pământul se oprește pentru o vreme, oamenii se distanțează social și nu numai, ea, familia este mereu acolo și rămâne lângă noi în orice vreme. Pot să spun că pentru românul plecat peste hotare, cel mai satisfăcător concediu este acela pe care îl face acasă în țara lui.


Long story short, am venit acasă, iar mama s-a gândit să îmi încep concediul cu relaxare și mult soare, iar ca totul să prindă și puțină terapie pentru trup, primele 3 zile ale concediului meu le-am petrecut la o stațiune cu băi termale. De ce? Pentru că, stațiune fiind am avut la dispoziție soarele, apa termală și natură. Apa termală are proprietăți și beneficii care ajută atât din punct de vedere terapeutic cât și estetic și cosmetic.


Apa termală provine din adâncimea pământului și conține minerale de preț precum calciul, fierul, magneziul, sodiul, potasiul ori cuprul. De sute de ani, medicii francezi folosesc apa termală pentru tratarea eczemelor, a psoriazis-ului și a arsurilor de la nivelul pielii. Aceasta reduce, totodata, si durerile provocata de aceste afecțiuni.

👉 Protejează pielea de radiațiile UV , apa termală previne “arderea” pielii atunci cand aceasta este expusa la soare.
👉Reduce inflamația – afecțiunile pielii precum dermatita atopica, psoriazis-ul ori iritațiile apar din cauza inflamației. Apa termală aplicată pe piele reduce inflamatia, ameliorând sau chiar tratând aceste probleme. Totodată, apa termală îndepărtează și bacteriile aflate la nivelul pielii.
👉Calmeaza iritațiile produse de epilare – după epilare, pielea poate rămâne iritată , iritație care este calmata de apa termală dupa o singură aplicare.
👉Matifiaza tenul gras – indiferent de baza de machiaj ori de fondul de ten si pudra folosite, tenul gras capătă o strălucire inestetica pe măsură ce orele trec. Un puf de apă termală aplicat de la distanță va remedia aceasta problemă întrucât particulele mici de apă termală absorb sebumul în exces, improspatand tenul.
👉 Lupta cu radicalii liberi – apa termală ajută pielea să lupte importiva radicalilor liberi, despre care se stie că sunt răspunzători pentru îmbătrânirea pielii.
Acestea au fost câteva beneficii estetice și cosmetice ale apei termale.


Mai avem apoi băile termale care au efecte deosebite asupra sănătății, cu ajutor pentru o paletă foarte largă de afecțiuni, de la boli ale aparatului locomotor, boli reumatismale, afecțiuni degenerative sau afecțiuni post-traumatice până la boli ale sistemului nervos, afecțiuni neurologice sau boli asociate cum sunt stările de convalescență după boli acute sau cronice.Sincer, când mama m-a anunțat că are rezervate pentru mine 3 zile la băi termale, reacția mea a fost : „mamă, alea sunt locuri pentru bătrâni, ce să fac eu acolo?!”..

Dar, acum când mă uit în oglindă, îmi place ce văd, după doar 3 zile, pielea mea arată altfel, un altfel mai bun, mai frumos, mai sănătos!

Iar locul ales mi-a oferit tot ce am avut nevoie, de la mâncare bună, la priveliște faină, soare cât cuprinde și un refugiu numai bun pentru a suporta căldura de afară!


Dacă aveți ocazia, vă recomand să faceți tratamente și băi termale, naturale fiind, întotdeauna vor avea un efect bun și sunt și singurele băi de care vă puteți bucura pe tot parcursul anului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: