Cu trenul 🚂

Turist în țara mea.


Da, am ajuns să o fac și pe asta, eu care îmi doream să văd lumea, să mă pierd în ea,de data asta, cea mai mare dorință a fost să vin acasă, în România mea frumoasă! 💙 💛 ❤️


Așa că, am hotărât, în limita timpului disponibil să vizitez, aproape de casă tot ce se poate și ce e frumos de admirat și povestit. Și ca să fie și mai interesant și să adaug și un strop de nostalgie, am călătorit spre destinațiile alese pentru vizitat, cu trenul 🚂. Am mers cu trenul de când mă știu, dacă bine țin minte(din spusele mamei) prima mea călătorie cu trenul a fost înainte să împlinesc un an, undeva în jur de vârsta de 10 ani, am mers prima oară la mare(Mangalia) cu trenul 🚂, pe la 13 ani am ajuns pentru prima dată în capitală, la București, tot cu trenul 🚉, ca apoi crescând, să aleg din nou și din nou, să călătoresc tot cu trenul. Trebuie să recunosc, asta se datorează în mare parte faptului că tatăl meu lucrează la CFR, copil fiind era mai puțin o alegere și mai mult o opțiune, dar crescând a devenit o alegere.


De ce? Pentru că, mi se pare cel mai sigur mod de a călători, rapid și lejer. Ba mai mult, de când trăiesc în străinătate, unde trenul e rapid și merge oriunde, oricând, îl aleg mereu.

De exemplu, în Anglia, la sfârșit de săptămână, trenurile sunt pline de petrecăreți, ei aleg trenul chiar și pentru distracție, ca să nu mai zic pentru toate celelalte, shopping, naveta la muncă, etc. Dar da, în Anglia începe și istoria trenului 🚂

Știu poate o să ziceți, „da, dar ei au alte condiții”.. Nu! Zilele acestea, călătorind cu trenul în România, am văzut condițiile și sunt la fel. Mentalitatea e cea care diferă, cel puțin de asta m-am lovit zilele astea, povestind unei cunoștințe că merg cu trenul, reacția a fost „Tu chiar ai mers cu trenul? Am crezut că glumești!”, ca și cum aș fi făcut ceva… Hai să fim sinceri, să mergi cu trenul în România e pentru săraci, că na, dacă nu ai mașină, ești sărac cică, sau pentru clasa de jos, sau..mentalitatea, bat-o vina..

As putea să bag mâna în foc la faptul că mulți dintre cei care își dau cu părerea ca mersul cu trenul e ceva neplăcut, nici nu au avut vreo tangenta, poate de ani de zile. Inafara de mici întârzieri, mersul cu trenul în România e chiar plăcut.

De la admirat toate locurile prin care treci prin fereastra unui tren, poate ai norocul să cunoști oameni noi, să socializezi, iar părinților le recomand să ofere această experiență copiilor, măcar odată, o să fie super încântați. 😁


Știu, e mult mai comod să te arunci într-o mașină și să mergi unde vrei când vrei, cum vrei, dar să nu subestimăm nici mersul cu trenul, e un mijloc de transport care își are și el locul lui. Mie mi-a plăcut, am avut aer condiționat și bar, servirea și personalul a fost chiar amabil.


Când aveți timp și ocazia, vă doresc călătorie plăcută! 🚉🚂

P. S. Cercetează înainte să judeci! Nu pune etichetă, înainte să cunoști. România e frumoasă, iar dacă vrei schimbare, începe cu tine, cu modul tău de gândire. Evită efectul de turmă și descoperă tu.

Un gând despre „Cu trenul 🚂

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: