Orașul Palatelor

A fost odată ca niciodată.. Așa începe orice basm.. Tot ca într-un basm te simți și când ajungi la Oradea. 🤍

Situată la granița de vest a României, la doar 490 de km de Viena, Oradea a respirat infuența occidentului în toate momentele îndelungatei sale istorii. Ca spectaculoasă dovadă stau fațadele clădirilor din zona centrală, realizate după concepte Art Nouveau, cu influențe ale secessionului austriac. Alături de stilul Secession, Barocul și Eclectismul conferă personalitate și culoare mixtului arhitectural orădean. Deasupra tuturor stă simbol, de secole, Cetatea Oradea ca amprentă incontestabilă a poziţiei fruntașe în ierarhia orașelor europene medievale. Oradea este orașul tinerilor, al sănătăţii și al relaxării. In topul Reader’s Digest, Oradea este pe primul loc în ceea ce privește oamenii veseli, iar în mediul online a fost votată, în 2014, ca fiind „Cel mai frumos oraș din România”.

De poveste și la propriu și la figurat. Dintotdeauna Oradea a fost orașul meu de suflet, dar vizita recentă pe care am făcut-o, m-a făcut să mă îndrăgostesc din nou și mai mult.. Știu, e prea mult spus, dar.. Atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, dacă pornești de la magazinul Crișul și o iei pe pietonală înainte, pășești pe alea palatelor, cum o numesc eu. Îmbracăte frumos și fă o plimbare pe pietonala din Oradea, cu o rochie sau o fustă diafana, te vei simți pentru un moment ca o prințesă îndreptându-se spre palatul ei.

Frumos colorate, recent renovate, te îndeamnă în lumea lor de poveste, rămâi surprins 😲 atât ca adult, dar și copii își lasă imaginația să zboare. Nepotelele mele numesc palatul Moskovitz , castelul lui Elsa (Frozen), eu am rămas plăcut impresionată de palatul alb Apollo.. Și lista continuă..


Și dacă hotărăști să faci o plimbare la ceas de seară 🌃, atunci las pozele să vorbească și să te invite să descoperi priveliștea ruptă ca dintr-un… ⬇️⬇️⬇️Plimbarea se încheie cu palatul Vulturul Negru 🖤, pe lângă minunatul platou care se întinde în față , Piața Unirii, palatul are un pasaj interior acoperit cu sticlă, element care îl face unic în contextul arhitecturii secession din țara noastră.

Eu v-am arătat mai sus orașul palatelor la ceas de seară 🌃 💖 😍 Vă invit să îl vizitați și să vă minunați pe timp de zi, culorile și arhitectura vă vor impresiona cu siguranță și va devenii o destinație plăcută pentru un City break sau o plimbare neprogramata. E cu siguranță un oraș Instagramabil, din care pleci cu poze pe măsură 😉

P. S. Și dacă doriți să aveți și o experiență culinară care să vă încânte, în Oradea vă recomand cu drag Piața 9. 🤩
E ceva, altceva, bun, gustos,proaspăt, gătit pe loc, puteți lua masa acolo, sau puteți să luați preparatele gata condimentate și marinate, să le gătiți acasă. Iar personalul este cel mai primitor și drăguț pe care l-am întâlnit în toată șederea mea la Oradea. ❤️
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: