Simply delicious

Back to reality.. Back to a rainy life..
După o bine meritată vacanță în România mea frumoasă, în care m-am desfătat cu tradiționalele bunătăți românești și nu numai, e timpul pentru…ceva ușor și cu holiday vibe, de ce nu, pentru zilele ploioase când nu ai stare de mai nimic dar vrei prin intermediul unei cărți sau al unui prânz delicios să călătorești către o destinație exotică.

Creveții 🍤 😁
Aliment de lux, până nu demult, creveții erau cumpărați doar de persoanele înstărite. În ciuda dimensiunii lor mici, sunt deosebit de bogați în substanțe nutritive. De altfel, sunt unul din ingredientele specifice dietei mediteraneene, considerată una din cele mai sănătoase regimuri alimentare.

Creveții ne pot oferi doze importante de vitamina A, vitamine din grupul B (B3, B6, B12), vitamina E și minerale, precum seleniu, magneziu, zinc, fosfor și cupru.Totodată, sunt o sursă bună de proteine și acizi grași esențiali Omega-3.Unul din compușii cei mai valoroși din creveți este astaxantina, care a demonstrat activități antioxidante și antiinflamatoare.

Nu știu dacă v-am convins sau nu cu datele nutriționiste de mai sus, dar cu siguranță o să vă conving cu rețeta simplă și delicioasă ce urmează :


Creveți 🍤 cu legume la tigaie
Ai nevoie de :
🍴Un cub de unt (cca 100g)
🍴Legume /mix de legume congelate am folosit eu
🍴Creveți

1. Într-o tigaie punem untul ,apoi adăugăm creveții și le facem o baie cremoasă în untul topit, până aceștia prind culoarea rozalie.


2.Adăugăm legumele, peste creveții și lăsăm în continuare să facă o baie de aburi de data aceasta printre cremoșii creveți,condimentăm după gustul fiecăruia.


3.Punem într-o farfurie și servim cu puțină lămâie.

Mai simplu de atât nici că se putea, iar rezultatul delicios și colorat, numai bun de mâncat!

Poftă bună 😊🍤💛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: