Stop 🛑 Pauză❗Off 📴

Invitație specială
Eveniment : Digital Detox Day
Data : 5 Septembrie
Ora : toată ziua

Te oprești vreodată să te întrebi de ce te neliniștește atât de mult când îți lași telefonul acasă? Te simți vreodată copleșit de zgomot, înecându-te într-o lume de bipuri și vibrații și încă o altă notificare inutilă? Sau o fi oare normal să dai scroll pe rețelele sociale în timp ce stai pe WC? Nu te înroși, știu că o faci. ☺️😋


Acestea sunt doar câteva exemple simple despre relația cu device-urile noastre. O relație care încet încet duce la dependență, chiar obsesie.
Această obsesie pentru dispozitive poate duce la anxietate, depresie, singurătate, insomnie și scăderea stimei de sine. Se pare că, cu cât devenim mai conectați, cu atât ne simțim mai deconectați.
Tot mai multe studii au arătat că, dacă nu stabilim limite, tehnologia poate pune stăpânire pe viața noastră și poate avea un impact negativ asupra sănătății noastre mentale.


Sănătate mentală?! Nu prea vorbim despre asta, uneori am impresia că e încă un subiect mai tabu decât orice altceva… Că vorba aia, ce nu știu nu mă doare! Dar despre asta altă dată, acum să revenim la… ⬇️

Telefoane, tabletă, laptop, TV, etc… Te invit să-ți petreci o zi întreagă digital free, să dai un switch off 📴,să faci un Detox digital. Știu, invitația e din scurt, ai să-mi dai argumente pro 🆚 contra cum că e greu, așa dintr-o dată, ai sau nu planuri!

Încearcă, nu o să regreți!
Hai să te impulsionez puțin 😉

1. E sâmbătă, e weekend, nu ai nevoie de alarma de la telefon, nu ai nevoie de agendă, e-mailurile pot să aștepte..
2. O zi de weekend la început de toamnă e numai bună de : citește cartea aia suvenir din concediu, fă ordine în garderoba ta (îți trebuie o zi să faci schimbul de sezon și să reorganizezi, pentru că ai nevoie de mai mult spațiu), gătește ceva aromat, să umpli casa de savoare și mireasmă și cheamă-ți prietenii să vă povestiți ce ați făcut vara asta.
3. Familie! Jocuri : monopoly, remi, nu te supăra frate. Plimbări : în natură, pe jos sau cu bicicletele, picnic dacă îți permite vremea de afară, foc de tabără, un pahar la o poveste,desenați, zoo, Spa, pescuit 🎣, expoziții etc.

Puținele exemple date m-au dus într-o călătorie nostalgica prin anii 90 când nu eram controlați de tehnologie și totuși cu resursele „sărace” ar spune unii, am devenit oameni mari cu valori „bogate”, generația cu cheia la gât.. Mi-e dor!
Tehnologia nu e ceva rău, atât timp cât controlam și nu ne lăsăm controlați, dimpotrivă.. ↪️ https://gospodivele.com/2020/06/25/mediul-online-✅❎/#more-894


Dar un Detox, o pauză, un switch off, nu strică niciodată, așa că te invit din nou, sâmbătă 5 Septembrie, să trăiești la maxim, cu o zi fără 📱. Mintea ta și corpul îți vor mulțumi! Și chiar dacă vei simți că parcă lipsește ceva, vei fi fără grijă o zi întreagă, privind mai mult în sus și în jurul tău. Din iubire pentru tine și sănătatea ta mentală..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: