A venit toamna bine îmi pare, sau nu? 🍁Ieri vedeam pe luncă flori …
Mândri fluturi zburători,
Și vedeam zburând albine.
Ieri era și cald și bine.
Azi e frig și nori și vânt,
Frunzele cad la pământ,
Florile stau supărate,
Veștejesc de brumă toate.
Ieri era frumos pe-afară
Ca-ntr-o caldă zi de vară.
Azi e toamnă pe pământ
Vreme rea și bate vant

ZILE DE TOAMNĂ – GEORGE COȘBUC

Minunata toamnă 🍂 vremea ciocolatei calde, a aromei de dovleac, a culorilor arămii, a puloverelor pufoase și comfortabile, a ținutelor maxi, a ploilor liniștitoare, bla bla bla.. Se pare că toată lumea iubește toamna. Mai puțin următoarea categorie de oameni : meteosensibilii! 😬


Ce înseamnă?


Meteosensibilitatea nu este o boală în sine. Este definită ca un fenomen ce se manifestă prin deteriorarea sănătății ca răspuns la modificările condițiilor climatice: temperatură, presiune atmosferică, umiditate, radiații electromagnetice, compoziția chimică a aerului.


Omul ca ființă biologică este supus acelorași schimbări ca mediul înconjurător. Nu este de mirare că asociem buna-dispoziție cu o zi însorită, ploaia cu tristețea sau supărarea cu furtuna sau ceva amenințător. Schimbarea stării de spirit în funcție de vreme reprezintă răspunsul fiziologic obișnuit al unui organism sănătos. O astfel de reacție la vreme se numește meteosensibilitate și este considerată o reacție normală. Așadar ce se întâmplă : ⬇️

👉 Meteosensibilitate normală. Organismul nu prezintă nicio reacție sau modificări de dispoziție la schimbările meteorologice.
👉 Meteosensibilitate crescută. Se caracterizează printr-o ușoară stare de rău, instabilitate emoțională, deteriorarea stării de spirit, lipsă de concentrare și productivitate scăzută
Apar dereglări pronunțate în organism: crește presiunea arterială, modificări ale ritmului cardiac, creșterea numărului de leucocite. Afectează negativ atât sănătatea persoanei, cât și capacitatea sa de lucru.Îmi place toamna doar în poze, îmi plac culorile arămii doar la păr, nu iubesc deloc norii gri, îmi dau o stare de somnolență, iar dacă mai și plouă, m-ai pierdut și vorbești singură..
Nu, nu mă număr printre acele persoane super încântate că a venit toamna, dimpotrivă, acum că mă gândesc mai bine mă încadrez la categoria cu meteosensibilitate crescută. Soarele e viața mea, nicidecum norii gri, oricât de zâmbăreți ar fi.


Și totuși cum trec peste perioada asta? 🤔 Pentru că nu, nu sunt genul care să îmi plâng de milă ci încerc mereu să găsesc modalități pentru a avea o stare bună.

1. Îmbrăcămintea
Nu, nu trec la culori reci de negru, gri, maro doar pentru că a venit frigul. De fel sunt o persoană „colorată”, așa că toamna mai mult ca oricând mă îmbrac în culori vii și calde, ca să îmi induc o stare de spirit la fel de „colorată”.

Toamna mea e fucsia 🙃2. Filme
Aleg să vizionez filme sau seriale exotice, sau cel puțin cu multă vară și culoare în ele. Vorba mea, dacă nu e colorat filmul, nu mă uit. 😋 Așa că Mamma Mia e un must see ⬇️

Un film care te poartă în însorita Grecie


3. Alimentație
Deși e sezonul cu scuza perfectă, pentru mine cel puțin, la comfort food, nu nu fac asta. Dar da, mănânc multe fructe, pește și mâncăruri colorate îmi dă senzația de vară, mănânc mâncăruri spicy, mă încălzește până la inimă și bineînțeles ceaiuri aromate, care să îmi încânte simțurile ( despre aromaterapie next)

Nachos și tacos 🌮


4. Skin care beauty
Păi, aici ce să zic.. Hmmm, tot ce se poate cu aromă de cocos, parfumuri exotice și dulci care să mă ducă cu gândul la vacanțe la soare și bineînțeles rutina de îngrijire e mai răsfățată ca niciodată, stând mai mult în casă am timp să încerc tot felul.

Beauty time ⌚


5. Cărți
Of, nu în ultimul rând, care defapt ar fi și primul.. Cărți de citit care să mă ducă în lumea lor, să mă captiveze cu povești , astfel încât să uit de vremea de afară. O carte, o lumânare parfumată și ziua mea e aranjată.

O poveste captivantă 📙Acestea fiind spuse, da, sunt meteosensibila și îmi asum asta, mă uit la voi cum vă bucurați de toamnă și vă îmbrăcați de nu vă mai vedeți și vă admir.. Enjoy the rain ☔ 🤗 I will not! 😒

Un octombrie de poveste vă doresc! 🧡

P. S. Tu cum te lupți cu vremea de afară în perioada asta? 😁 Are you making love or war with fall sezon? 🙃🍂🍁🤔

2 gânduri despre „A venit toamna bine îmi pare, sau nu? 🍁

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: