Înfățișarea influențează sau nu? 2️⃣

Înfățișarea te ajută să îți faci prieteni. Nu de oricare, ci în special cei potriviți ție 🙂 deoarece prin înfățișare îi ajutăm pe oameni să observe mai multă asemănare care duce la și despre atitudini, ideologie, trecut, etc. Cam asta a fost data trecută despre legea prietenilor și sincer acum înțeleg de ce anumite tipuri de oameni se împrietenesc cu cine și de ce 😁2. Legea asocierii

Tindem să simpatizăm cu produsele, serviciile sau ideile care sunt susținute de alți oameni pe care-i simpatizăm sau respectăm. Pare simplu, nu?
Dacă ne plac oamenii asociați cu un produs, tindem să facem în minte asociații pozitive cu produsul pe care îl susțin ei. Indiferent de calitatea produsului, datorită susținerii, adeseori cumpărăm pentru prima dată un produs bazându-ne pe faptul că îl sprijină o celebritate.

Un exemplu de un ar fi Bill Cosby care a ajutat lumea să se decidă să cumpere budincă Jell-O, filme Kodak și alte produse. Bo Jackson a vândut lumii întregi ideea că pantofii sport Nike sunt singurii adevărați. Ray Charles, Michael Jackson, Cindy Crawford și Michael J. Fox au determinat o națiune întreagă să bea Pepsi dietetic.

Ori vi se pare că mașinile sunt sexy? 🤔 Ei bine ele nu sunt. Dar un model apetisant, descriind cea mai nouă linie de automobile, îi poate convinge pe vizitatorii expozițiilor să se gândească serios și să cumpere. Sincer nu mi se pare să existe nici o legătură între un model purtător de cuvânt și o mașină. Și totuși undeva în mintea mea funcționează o legătură foarte strânsă pe baze emoționale și foarte asociative. Aceasta se datorează motivelor emoționale și asociative care ne determină să cumpărăm produsele. Logic, asta justifică cumva toată lumea consumerismului, ba chiar curentul acesta nou apărut de așa ziși influenceri, Instagramul, reclamele și tot ceea ce are legătură cu tot ce ne poate influența prin asociere.

Fie că e vorba de legea prieteniei, sau cea a asocierii, înfățișarea își are procentajul ei în funcție de care se alege în viață. De exemplu : nu ai să vezi o păpușă Barbie prietenă cu o tipă punk, pentru că oricât de multe ar avea în comun din punct de vedere intelectual, la un moment aceste trăsături sau alegeri făcute în ceea ce privește înfățișarea, vor duce la un stil de viață, unul care nu mai merge pe același drum.

Iar exemplu pentru legea asocierii : o femeie care își iubește părul lung și vrea să îl păstreze, nu va cumpăra produse asociate cu o femeie cu părul scurt. Cât de simplu, nu? 🤔

Așadar acum că ai aflat puțin din cum se vinde treaba, cum ești influențat și în funcție de ce faci anumite alegeri, crezi că asta va schimba ceva?


Legea prieteniei :Înfățișarea contează sau nu?

Legea asocierii :Înfățișarea influențează sau nu?

Eu una m-am simțit altfel după ce am luat la cunoștință aceste aspecte, am înțeles că nu contează cum arăți, atâta timp cât ești om bun vei atrage lângă tine oameni asemeni ție (bine, in afară de „lecțiile” de care toți avem nevoie), iar dacă chiar îți dorești să intri într-un anturaj în care poate nu te potrivești, dar vrei, faci un minim de efort și vezi ce iese 🙃

https://gospodivele.com/2020/10/26/infatisarea-conteaza-sau-nu-1%ef%b8%8f⃣/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: