Cuvinte care spuse la timp îți pot schimba viața 1️⃣

De mici am fost învățați că vom obține ceva dacă spunem „Te rog”, iar după ce primim acel lucru, trebuie să spunem „Mulțumesc”.Deci când folosim în comunicare acești termeni, au un impact foarte puternic. Dacă îi folosim!
Una din regulile de bază din tot procesul pe care ne place să îl numim bunul simț sau cei 7 ani de acasă ține de acești termeni, iar dacă atunci când vine vorba de educație, educație e și aceasta doar că cea care începe acasă! De învățat toți învățăm, dar oare câți dintre noi punem în practică și câți dintre noi folosim bunul simț la fiecare pas pe care îl facem într-o zi?!

Acum și 4 ani mi-am luat toamna în cap și de atunci trăiesc o frumoasă poveste tomnatică în Anglia 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
În cei 4 ani pot să spun cu mâna pe inimă că am auzit „Te rog” și „Mulțumesc” de 1 milion de ori, fără exagerare, de la ei, mai puțin de la noi. Și chiar dacă am fost învățată și familiarizată cu acești termeni, recunosc că nu i-am folosit de câte ori ar fi trebuit și de multe ori mi s-a atras atenția dacă am omis să o fac. Lucru pentru care sunt profund recunoscătoare. Ei, englezii, spun că e specific lor să folosească „Te rog” și „Mulțumesc” în fiecare context în care se cere și consideră foarte nepoliticos când cineva nu o face. Eu consider că acest „obicei” sau dovadă de bun simț nu ar trebui să fie specifică unei singure nații ci ar trebui să fie un „must do” pentru fiecare om în parte!

Recunosc, le-am învățat de acasă, dar am învățat să le practic alături de ei și acum nu mi-aș putea imagina să nu aud „Te rog” și „Mulțumesc” de fiecare dată când cer sau primesc ceva, fie chiar și lucruri neînsemnate.

Din categoria „lucrurilor importante care spuse la timp îți pot schimba viața” am ales să încep cu aceste două : „Te rog” și „Mulțumesc„.
Știu, le știm cu toții, dar poate nu le folosim suficient astfel încât să fie „un obicei” sau chiar o „dovadă de bun simț”, dar atunci când o facem dă un sentiment plăcut și ne ajută mult în relațiile cu cei din jur.

Așadar, dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să educi(știu e mult spus, dar e nevoie) sau readuci aminte cuiva despre cum unele cuvinte spuse la timp pot schimba viața, „Te rog” dă un share ca să ajungă la cât mai multă lume. „Mulțumesc” anticipat! 🤗

2 gânduri despre „Cuvinte care spuse la timp îți pot schimba viața 1️⃣

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: