3 ingrediente simple pentru un mic dejun pe cinste 🥚🍞🥑

Micul dejun e masa din zi care nu trebuie să-ți ia mai mult de 10 minute s-o pregătești din momentul in care ai deschis frigiderul până ai luat prima imbucatura, altfel următoarea zi o sa ai tendința să-l “sari”.

3 ingrediente simple pentru un mic dejun pe cinste, gata în 10 minute 😁

1. Omletă cu toast și avocado

Am folosit : 2 ouă + 2 felii de pâine + o jumătate de avocado

Simplu, gustos și sățios.

2. Ou fiert cu toast și avocado

Am folosit : 1 ou + o felie de pâine + jumătate de avocado

3. Ou prăjit cu toast și avocado

Am folosit : 1 ou + o felie de pâine +jumătate de avocado

Pe lângă valoarea nutriționala și aportul de energie sunt ușor și de aranjat în farfurie astfel încât să fie delicios și frumos și să ne ajute să nu mai sărim peste cea mai importantă masă a zilei fără a avea nevoie de un frigider plin. (eu am mai adăugat, opțional ce mai aveam prin frigider, pentru puțină culoare)

Poftă bună 🍽️

De ce avocado? În opinia specialistului, fructul minune poate avea numeroase beneficii:

1.Avocado are în compoziţie 18 aminoacizi care participă la formarea proteinelor complexe, esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.
2.Avocado conţine acid folic (vitamina B9) şi vitamina B6, ce contribuie la normalizarea nivelului de homocisteină, care, într-o cantitate mare, poate avea efecte toxice, crescând riscul bolilor cardiovasculare.
3.Avocado conţine cu 35% mai mult potasiu decât o banană. Acest mineral este extrem de important pentru buna funcţionare a aparatului cardiovascular.
4.Grăsimile care se găsesc în fructul de avocado cresc colesterolul bun (HDL) şi scad colesterolul rău (LDL), iar trigliceridele se transformă într-un adevărat adjuvant nutriţional pentru pacienţii dislipidemici.
5.Prin conţinutul bogat în fibre joacă un rol esenţial în sănătatea sistemului digestiv. Fibrele insolubile curăţă colonul, previn constipaţia şi pot participa la prevenţia cancerului corolectal, pe când cele solubile reglează apetitul (prelungind senzaţia de saţietate).
6.Bogat în nutrienţi, poate fi un ingredientul cheie din măştile cosmetice, deoarece conferă strălucire pielii şi părului.
Avocado conţine glutation, o proteină cu rol esenţial în funcţionarea optimă a sistemului imunitar şi a sistemului nervos.
7.Persoanelor care suferă de diabet sau se confruntă cu disglicemii le recomand să introducă în alimentaţie acest fruct, deoarece, prin grăsimile sănătoase şi fibrele solubile din conţinut, reglează nivelul glicemic şi rezistenţa la insulină a organismului.
8.De asemenea, are proprietăţi antioxidante puternice şi împiedică declanşarea diverselor tipuri de cancer.
9.Fructul de avocado conţine un carotenoid numit luteină, substanţă necesară pentru menţinerea unei vederi optime, care protejează impotriva degenerării cauzate de îmbătrânire.
10.Avocadul poate fi şi o sursă bogată de vitamina E, substanţa care neutralizează radicalii liberi ce distrug celulele creierului, aşa că poate participa la prevenirea pierderii memoriei şi accelerarea bolilor mentale în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Alzheimer .

🥑😁🤗

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: