Ecoul memoriei

Nu pot suporta ideea că viața se duce așa repede și nu profităm din plin, nu trăim de’adevăratelea. Pentru asta cred că e nevoie și de ceva entuziasm.. Dar din păcate lumea e plină de cei ce îți distrug tot elanul. În cazul ăsta, prefer oamenii care mă dezamăgesc, decât pe cei ce îmi taie craca de sub picioare. Parcă e mult mai ușor să treci peste o dezamăgire, decât să vezi cum cineva (poate chiar drag), îți taie toată grămada de entuziasm pe care ai adunat-o. Nici nu știu de ce ți-ar tăia cineva entuziasmul, dar cred că ține de respect, totuși.
De mică am fost învățată să respect.. Am învățat că respectul este să iei în considerare sentimentele, nevoile, ideile, dorințele și preferințele cuiva.
Am învățat să respect prin comportament. Pentru că asta te definește și te ajută să supraviețuiești. Câți dintre voi vă puteți uita în oglindă, fără să îi fie pătată demnitatea, de vreun comportament inadecvat? Nu mulți. Pentru că am ajuns să cumpărăm chiar și demnitatea, nu contează cu ce preț. Demnitatea e grija şi respectul faţă de tine. Nu ţi-o călca singur în picioare! Pleacă! Nu tolera nonsenul. Nu lăsa pe alții să îți strice entuziasmul, oricât de banal li s-ar părea. Nu căuta iubirea în suflete ce nu te primesc. Iubirea n-are voie să doarmă.
Înaintează măcar un amărât de centimetru! Pierzi doar atunci când nu încerci! Să îți dai voie, să îți asumi, fără să îți fie frică. Asta înseamnă să trăiești cu adevarat și este tot ce ai nevoie. Fii tu așa cum ești și simți!

2 gânduri despre „Ecoul memoriei

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: