Dacă de Crăciun nu toate drumurile duc acasă, ce se întâmplă?

Faci rai din ce ai?!Sau nu ai Crăciun?

A sosit și ziua, răsuflu ușurată, am trecut cu BINE peste și cu o bucurie în suflet, cum numai spiritul Crăciunului îmi putea aduce 🤗

De Crăciun toate drumurile duc acasă! zice vorba, cântă Andra și așa păstrez și eu tradiția. Dar anul acesta nu am reușit și nu pentru că nu am vrut sau nu am făcut tot posibilul, că dacă vrei găsești o soluție, zicea cineva, ci pentru că unele situații sunt peste puterea noastră și chiar dacă ne încăpățânăm și vrem și putem, puse cap la cap elementele situației duc la concluzia că nu, nu e înțelept, chiar dacă e cel mai dorit lucru. Și uite așa, cu zboruri anulate în ultim moment, cu dorință arzătoare și neîmplinită am suspinat și am realizat că voi fi departe de casă Crăciunul acesta.

Despre ce e Crăciunul?
Despre iubire, dăruire, familie, sărbătoare, bucurie și oameni dragi lângă tine. Și mai presus de toate despre un Dumnezeu mai mare decât toate situațiile imposibile, decât toate perspectivele negative și de o iubire nemărginită.

Și uite așa, cu mâna pe inimă pot să spun că am avut un Crăciun de poveste, copleșit de emoții și bucurie, experiențe noi și oameni minunați care mi-au demonstrat că viața e simplă de frumoasă și chiar și departe de casă poți avea o familie.

Crăciun 1️⃣ 24 decembrie 2020
Un Crăciun exotic, cu experiențe culinare noi și activități ce au adus gustul copilăriei în prim plan, dar mai ales o familie dragă mie cu care am reușit să sărbătoresc adevăratul motiv al acestei sărbători, nașterea speranței și salvării omenirii.
Crăciun 2️⃣ 25 decembrie 2020
Deși locuiesc de 4 ani în Anglia, anul acesta, în urma întâmplărilor nefericite de a nu ajunge acasă (am crezut eu), am avut primul Crăciun englezesc. Cu tradițiile lor, cadouri și tradiționala cină de Crăciun, jocuri, voie bună și multă căldură sufletească.


Dacă în al meu Crăciun El Salvadorian am fost uimită cu câtă poftă și cât de mult se bucură aceștia de mâncarea lor tradițională, în Crăciunul englezesc mi-a fost dat să văd cadouri atât de simple, cum nu aș fi crezut vreodată și totuși bucuria lor de a le deschide și a se bucura de ele, a fost ceva ce m-a lăsat cu un gust dulce despre ei și despre viață. Cât trăim învățăm, mai ales unii de la alții! 🤗

Am avut un Crăciun cum nici nu mi-aș fi imaginat, nu departe de casă și pot să spun că am fost norocoasă și am acceptat invitații, în loc să stau singură și să plâng situația.

Dar nu, nu am uitat de familia mea, cu ei Crăciun virtual, dar despre asta vă povestesc data viitoare, pentru că uite, am ajuns nu doar să ne trăim viața virtual ci și să sărbătorim online 😀🙂

Spiritul Crăciunului a fost mai mare ca orice anul acesta, nu de alta, dar EL nu uită pe cei ce au credință și chiar dacă pare cu neputință, se va găsi o cale astfel încât fiecare să primească ceea ce merită.


Numai bine și la anul care vine! 😘 🤗

2 gânduri despre „Dacă de Crăciun nu toate drumurile duc acasă, ce se întâmplă?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: