Weekend de poveste la Cheia

CHEIA, un loc așezat ca-n palmă la poalele unui munte de poveste. De cum ajungi în stațiune, te-ntâmpină din depărtare „căciulile” vesele ale celor două hoteluri de la intrare. Nu te opri aici. După puțin timp, vei da de câteva pensiuni și hoteluri în spatele cărora răsare pădurea, gata să te pătrundă cu aerul ei tare. Cerul albastru, curat, și susurul râului din spatele cabanei, te îndeamnă la visare și-ți amintesc de vacanțele la bunici.

Ce să vizitezi
Mergând pe o uliță plină de brazi falnici, ajungi la Mănăstirea Cheia, care-ți umple privirea cu mulțimea ei de flori și cu verdele crud al ierbii. După câteva minute petrecute aici, reușești să-ți regăsești pacea sufletească. În centrul stațiunii găsești Muzeul Florilor de Mină, unde poți vedea câteva dintre comorile Muntelui Ciucaș : pietre de cuarț, ametist sau pirită. Dacă vrei un traseu ușor, poți să urci la Muntele Roșu, unde vei găsi o cabană cu toate facilitățile, dar și un loc pentru cort. Dacă ajungi în zonă prin mai-iunie, ca și mine, poți descoperi de unde se trage numele muntelui. La capătul unei excursii de o oră, te vei trezi înconjurat de bujorii de munte. E un spectacol pe care nu trebuie să-l ratezi!

Cheia, stațiunea de la poalele Ciucașului, cu aerul ei curat și cu potecile înflorite de munte, poate fi alegerea ideală pentru o vacanță liniștită, într-un loc de poveste!


Până la alte drumuri, grijă de voi! 😉💋🌈

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: