Masca de fiecare zi

Nu-mi place s-o spun cu voce tare, dar masca a devenit trend-ul anului. Eu una o foloseam și înainte de Covid-shit😅. În cazul în care prindeam o răceală, încercăm să protejez pe cei din jur, așa că aveam mereu câte 2-3 în farmacia din dulap☺️. Plus că o foloseam la lucru să nu fiu plină de părul patrupedelor în nas și -n gură, deci îi știu întrebuințarea. Aș vrea totuși să revenim la secolul în care masca era doar pentru bal sau carnaval. Și am zis DOAR! Pentru că știi și tu, că pe lângă cea impetuos necesară, în fiecare zi ne punem masca personală. Cea de toate zilele. Acea după care suntem văzuți/recunoscuți/etichetați.
De ce porți mască? Pentru că am ajuns într-o lume în care strategia și minciunile sunt regulile unui joc murdar? Pentru că sinceritatea a devenit un subiect tabu? Pentru că ești disperat ca nu cumva să te vadă cineva fără, preț de câteva clipe? Pentru că nu îți place ce ai devenit, sau ce îți dorești să devii?
Indiferent de motivul pentru care o porți, dă-o jos. Lasă să fi protejat doar de masca palpabilă, nu și de cea a personalității. Ignoră frica. Nu ar fi mare lucru atunci când nu mai poți suporta, să fugi. Nu e lașitate, e acceptare. Te împaci cu tine însuți. În timp îți regăsești din nou echilibrul, printr-o manieră sau alta.
Oamenii vin și pleacă din viața ta, așa că nu lăsa asta să-ți blocheze fericirea. Treci prin durere. Așa cum fără întuneric, nu ar exista lumina.
Nu trece prin viață, trăiește-o! Nu te uita pe tine și capacitatea de a iubi. Chiar și pe cei care te-au văzut puțin și fără mască!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: