Banii l-au învins pe Făt-Frumos

Mă opream într-o zi în fața unui bancomat. Evident, voiam să scot niște bani, doar ca mai erau câteva tăntici și un nenică așteptând și ei. O fi intrat pensia, se pare 😜. Prin spatele meu a trecut o bunicuță, ținand de mână un piticot (cred că avea vreo 3 ani). Când mi-a revenit și mie rândul, băiatul se uita ațintit la mine, până când a văzut cum ies bancnotele. Apoi a strigat bunicii: ” Tu de ce nu scoți bani din pereți?”. M-am amuzat teribil pe cuvintele piticului, dar m-a și pus pe gânduri puțin. De de? Pentru că îmi pare rău că banii au devenit o prezență atât de vie în mintea unui copil. Mai vie decât Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana, decât joaca și jucăriile lui. De unde i se trage? De la părinții lui care invocă prea des problemele legate de bani?.. Ca noi toți de altfel…
În trecut, pe vremea când nu existau bani sau monede de aur, se făceau schimburi de produse, adică troc. Tu, cel care aveai porumb, îl dădeai în schimbul a ceea ce aveai nevoie: mătase, animale etc. Și totuși cred că pe vremea aia exista mai multă umanitate.
Și acum în zilele noastre ce prezintă banul? Ce rol are pentru tine? Eu cred că pentru mulți dintre noi reprezintă sursa principală de frustrare. Banii nu aduc fericirea, dar cu siguranță o întrețin. Să-mi spună mie cineva că nu se simte mai bine când are un ban în buzunar? Eh.. Păi vezi? O spun cu tristețe, dar ăsta e purul adevăr : totul se învârte în jurul banilor. Până și frumusețea, fie ea fizică sau sufletească. Trebuie să știi să-i controlezi, că altfel ei vor ajunge să te controleze pe tine, fără măcar ca tu să realizezi. Important este să nu ajungi în postura în care ţii mai mult la banii tăi decât la oameni.
Și cam atât.

Până una alta, fiți buni! 💋🌈🌼

📸 pixabay

2 gânduri despre „Banii l-au învins pe Făt-Frumos

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: