Cuvintele lungi ne pot speria

Am aflat de curând că nu doar responsabilitățile pot speria oamenii, ci și cuvintele lungi.. Poate de asta nu are multă lume răbdare să mă asculte până la capăt 😂😂. (glumesc).
Dacă, atunci când te afli în fața unui text scris, inima începe să îți bată neregulat, respiri sacadat, transpiri și ai senzația de vomă, înseamnă că ai fobie de cuvintele lungi. Și cum altfel se putea numi o astfel de tulburare, decât hippopotomonstrosesquippedaliofobia, spunea Telegraph.co.uk. Între timp am mai cautat fobii curioase, și să știi că lumea e plină de ele😅,cum sunt cea de găini ( alektorofobia), de gâdilat (pteronofobia), și de baloane (globofobia) 😜. Până și teama de soacră a devenit una oficială, cu un nume: pentherafobia😂.
Cu toate astea am descoperit că cea mai întâlnită temere este agorafobia:teama de spații largi. Directorul Societății Naționale de Fobii din Marea Britanie, a spus că oamenii au diferite temeri, în general. În schimb, există un număr foarte mic de persoane care manifestă fobii clinice. (cum este cea socială,atunci când ți-e frică de te manifesta în fața unui public ce te poate critica).
Fobia este o stare patologică de neliniște și de o frică obsedantă, lipsită de o cauză obiectivă sau exactă. De obicei, acestea se formează în copilărie, dar dacă nu le dai importanță și nu le accentuezi, s-ar putea să treci peste, fără măcar să îți dai seama.
Eu una recunosc că sufăr de arahnofobie. (frica de păianjeni). Poate să fie cât de mic, am impresia că se va transforma într-un monstru sau ceva😂. Singurul păianjen pe care îl accept e Itzi Bitzi, ăla din desenele Buburuzei🙈. Poate dacă ar fi așa simpatici și colorați toți, i-aș accepta😂.
În orice caz, indiferent de ce ți-e frică, treptat, printr-un proces numit obișnuință, totul poate reveni la normal. ☺️
Tu ce temeri ai?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: