Cicatricile sunt frumoase 〰️

O port cu mine zi de zi, deși de cele mai multe ori uit de ea, ea e acolo și mă face să nu uit că sunt o supraviețuitoare.


Mult timp nu mi-am înțeles propria poveste! Daaa! Mă credeam defectă, când defapt era cu totul altceva, eram specială! Pentru că cine ar putea mai bine ca mine să știe, să înțeleagă că fiecare cicatrice are povestea ei și că o cicatrice e un deznodământ fericit, mai ales în acest caz.

29 de ani au trecut.. Și acum înțeleg că cele mai mari bătălii sunt duse de cei mai puternici luptători, că vârsta e o cifră și că nu ne dă avantaj sau scutire de la nimic. Un copil la vârsta de 4 ani a dus o bătălie care nu i se cuvinea, dacă am fi să o luăm așa, dar care va purta cu sine steagul acelei biruințe toată viața : cicatricea!

Ce este o cicatrice?
O cicatrice este o zonă a țesutului fibros care înlocuiește pielea normală după o leziune. Cicatricile rezultă din procesul biologic de reparare a rănilor la nivelul pielii, precum și în alte organe și țesuturi ale corpului. Astfel, cicatrizarea este o parte naturală a procesului de vindecare.

Cicatricea deci reprezintă reparare, vindecare și ar trebui să o purtăm cu mândrie! Din păcate însă, mulți o ascund, o consideră inestetica, se rușinează și apelează la operații estetice pentru a o estompa. Nu e nimic greșit în ambele situații, dar dacă o avem, să nu uităm, e acolo pentru că am biruit ceva, ne-am reparat, ne-am vindecat.

Lasă-i să se uite, ei nu înțeleg.. 🙃

Un gând despre „Cicatricile sunt frumoase 〰️

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: