Oamenii satelor (călătorie în timp)..

Bătrânii… Hmm.. Ciudat cum sună. Parcă mi-e și rușine să le spun pe nume. Ei sunt doar noi, în varianta mai trecută prin viață. Sunt oamenii șlefuiți de ridurile suferințelor.

Am să le spun oamenii satelor. Pentru că pe ei îi găsești din fragedă pruncie, trăind viața de sat. N-ai să vezi cărând la moară un sac de grâu, sau mulgând vaca, pe Lenuța de la doi.Se spune că cine nu are bătrâni, să-și facă rost, și să le asculte povețele.
Este scris și în Biblie(Levitic 19:32)
❤️ „Să te scoli înaintea perilor albi şi să cinsteşti pe bătrâni. Să te temi de Dumnezeul tău.Eu sunt Domnul.❤️”

Așa că, învață să le dai o zi bună, când îi vezi pe drum. Niciodată nu vei știi când vei avea nevoie de o vorbă sau un ajutor de la aceste mâini dibace. Păi cum altfel să-i numești, când îi vezi cu treburi de cum dă lumină, dar nici nu uită să îți pună în farfurie cele mai bune bucate pe care le au, și fața de masă de sărbători, în caz că le treci pragul.
Ei pot trăi fără internet. Singura conexiune pe care o aveau era cea a sufletului, duminica la biserică, iar dacă voia să te caute, strigătul de peste gard era podcast-ul suprem 😜.Șezătorile erau Zoom-ul lor săptămânal, iar cel mai bun dish era pita înmuiată în zama de la salata de roșii cu ceapă verde.E puțin din ce aș putea povesti despre oamenii satelor. Aș transpune pe hârtie cele mai de aur cuvinte doar pentru ei. Fiindcă au sufletul de aur. Eu nu îi mai am pe ai mei bătrâni, dar aș prețui fiecare cuvințel al lor, dacă i-aș mai putea auzi măcar o dată. Și mi-aș dori să fiu măcar pe jumătate la fel de înțeleaptă pe cât au fost ei. Să pot lăsa bucăți de Rai pe suflete, așa cum au făcut ei pentru mine.

Așa că, prețuiește și respectă oamenii satelor! Ei sunt comorile noastre neprețuite, fără de care lumea asta ar fi mâncată de vie! Și punct.


„Într-o zi, vei fi îndeajuns de bătrân pentru a începe din nou să citești basme.”
C.S. Lewis

Foto: pinterest📸.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: