Tu te rogi sau îți pui dorințe?

Mai ții minte când te rugai pentru ce ai acum? Nu! Pentru că nu ai primit sau pentru că nu te-ai rugat. De ce? Simplu! Nu crezi că o simplă rugăciune, singulară sau în mod repetitiv îți poate îndeplini dorința.

Când vine vorba de implinirea dorințelor apelăm la tot felul de căi : duhul din lampa lui Aladin, tradiții, obiceiuri, găsești o geană suflii de trei ori pe ea și îți pui o dorință, lumânările de pe tortul aniversar,alinierea planetelor, ziua cu numărul nu știu care și tot asa .. 🙃„Rugăciunea să fie prima ta reacție, nu ultima ta încercare.”

Și totuși, există ceva care funcționează. Unii o asociază cu puterea atracției, alții îi mai spun manifestare, alții ritual, meditație și tot așa. Dar ea este rugăciunea și urmările ei.

Ce este rugăciunea?
” Rugăciunea este o invocație sau un act care urmărește să activeze o relație cu un obiect de închinare printr-o comunicare deliberată . În sens restrâns, termenul se referă la un act de implorare sau mijlocire îndreptat către o zeitate (un zeu) sau către un strămoș zeificat . Mai general, rugăciunea poate avea și scopul mulțumirii sau laudei , iar în religia comparativă este strâns asociată cu forme mai abstracte de meditație.” (definiție Wikipedia)

Rugăciunea îți dă șansa să ceri, să mulțumești, să protejezi și să te conectezi. Rugăciunea este dialog cu Creatorul și cine mai bine decât Cel care ne-a creat poate să ne dea ceea ce avem nevoie.

Filipeni 4:6-7
6 Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.
7 Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.

Cea mai frumoasă rugăciune este această, dar la fel ne putem ruga cu ale noastre cuvinte, aducând ale noastre personale cereri și dacă o facem cu credință ele sunt primite și împlinite.

Matei 6:9-13

9 Iată, dar, cum trebuie să vă rugaţi: „Tatăl nostru care eşti în ceruri!
Sfinţească-se Numele Tău;
10 vie Împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
11 Pâinea noastră cea de toate zilelea dă-ne-o nouă astăzi;
12 şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;
13 şi nu ne duce în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău. Căci a Ta este Împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!”

Eu așa mă rog :

Tatăl meu, fii tu cu mine mereu, dă-mi ce vezi tu că am de trebuință și ajută-mă să țin vie a mea credință. Tu pe toate le-ai făcut și știi bine, gânduri, fapte și nevoi și în toate Voia Ta să fie pentru noi. Mulțumesc că tu îmi dai!

1 Tesaloniceni 5:17-18
17 Rugaţi-vă neîncetat.
18 Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: