De pe tărâmuri grecești..

Având origini de pe tărâmuri grecești, uleiul de măsline a fost în Antichitate un ingredient mult prea prețios pentru a fi adus în bucătărie. Încetul cu încetul, acest ulei și-a făcut loc în bucătăria mediteraneană, devenind azi un simbol al ei.

📸 pexels

Nici nu-ți poți imagina o salată grecească, sau o pizza italiană fără uleiul de măsline.
Cele mai interesante sunt sosurile de legume tocate, cum ar fi sosul pesto, sau tapenada de măsline, pregătite cu acest ulei. Și tu îți poți pune arome uleiului dacă îi adaugi rozmarin, busuioc, puțin usturoi și ardei iute. Astfel, mâncărurile pe care le vei prepara vor avea o aromă puternică, mediteraneană.

Eu îl folosesc destul de des, în special în tapenada. Aceasta este o pastă de legume, (măsline, capere, sau roșii) tocate foarte mărunt și amestecate cu ulei de măsline și ierburi aromatice.Și bineînțeles, să nu uităm de folosința lui în ale înfrumusețării părului. O dată pe săptămână este chiar indicat să faci un tratament cu ulei de măsline. Piaptănă părul, pune uleiul pe zona care are mai multă nevoie( de ex eu îl pun la vârfuri, pentru că sunt despicate și firul e subțire), apoi cu un prosop umed și cald, înfășoară părul ca un turban. Și lasă-l așa câteva ore, preferabil peste noapte. Apoi spală-l conform ritualului tău de îngrijire capilară.E nelipsit zic eu, indiferent pe post de ce îl folosești. Aaa, era să uit… Să îmi amintesc să ung clanța că scârțâie 🙄😅.Vezi…?.. Nu degeaba a fost numit uleiul zeilor😜 !

See yaa 💋 ! 🌈

📸 pinterest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

<span>%d</span> blogeri au apreciat: